Studii de caz

Recomandările clienţilor noştri ne onorează şi ne oferă satisfacţia că ceea ce facem, facem foarte bine. Aflaţi părerea câtorva clienţi, lideri în sectoarele lor de activitate, despre profesionalismul şi expertiza consultanţilor noştri.Succesul unei implementări înseamnă garanţia unor metodologii de lucru complexe, a maturităţii proceselor de planificare .


STUDII DE CAZ

FIA INTEGRA

supports INA d.d. Upstream

to implement

Plant Information from OSIsoft

DIGITAL TRANSFORMATION

Integrated Production

Optimization

Following the success of MOL Group PI system implementation logical choice was to choose the same approach on both INA Downstream and Upstream.

INA Upstream recognizes the importance and potential of implementing PI system to enable digital transformation as a necessary precondition for the Digital oil field concept. Implementation of the Try Buy PI system, with the benefit of continuing to be used existed PI ecosystem after acquiring permanent licenses and expanding it to an additional four oilfields in 2020.

Aim of PI system in Integrated Production Optimization 4.0 (IPO 4.0) project is to ensure continuous and secure data flow from oilfields to business oriented expert systems for modelling, optimization and diagnostics engine of the production system.

IPO 4.0 goal is to decrease time of the reaction to underperforming production, enabler for advanced well surveillance and collaborative engineering environment increasing production between 3-5%, with reducing costs in well testing and chemical consumption according to digital oil field software vendors experience

PI System Implementation

PI system in Integrated Production Optimization 4.0 as it was named within INA project has the role to ensure continuous and secure data flow from oil fields to business oriented expert systems for modelling, optimization and diagnostics engine of the production system. It allows achieving higher engineering efficiency along with improved analytics in considerably shorter time.

Project goal was to ensure continuous and secure data flow from oil fields to business oriented expert systems for modelling, optimization and diagnostics engine of the production system thus achieving higher engineering efficiency along with improved analytics in considerably shorter time.

Implemented system can cover in future different areas of

Upstream Oil and Gas business such as:

Production and Operations

• Production Optimization

• Operational IntelligenceMaintenance and Integrity

• Condition Based & Predictive Maintenance

• Real-time Equipment Monitoring

• Inspections and Integrity ManagementDrilling & Wells

• Real Time Drilling Data

• Down Hole Measurements

• Well Integrity & Well Completions

INTENS PREST:

“25 de ani de proiecte durabile în construcții civile, industriale și căi ferate”

Intens Prest este o companie din județul Argeș care activează în domeniul construcțiilor atât local, cât și la nivel național. Este pe piață de 25 de ani, timp în care s-au extins independent, dezvoltând proiecte durabile și investind constant în calitate.  Au pornit la drum în domeniul lucrărilor de căi ferate, dar au urmărit intodeauna obiectivul de a oferi soluții complete pentru domeniul construcțiilor.

Pentru că au o echipă dinamică, puternică și cu experiență și pentru că proactivitatea este calitatea de bază în cadrul departamentelor, au luat decizia să-și îmbunătățească procesele de business atât cele interne cât și cele de raportare către beneficiar cu ajutorul sistemului de project management Primavera.

Au achiziționat licențe și servicii de project management și au reușit într-un timp foarte scurt să-și optimizeze procesul de raportare și urmărire proiecte, având ca obiectiv principal gestionarea și raportarea tuturor proiectelor cu ajutorul Primaverei. În faza de implementare s-a planificat, actualizat și raportat un proiect pilot urmând apoi ca echipa să planifice restul proiectelor pe modelul propus și să raporteze în timp real direct din Primavera.

21 RESIDENCE:

“Noi punem clientul pe primul plan și atunci calitatea este preocuparea noastră principală”

21 Residence Politehnica este cel mai nou ansamblu rezidențial din Bd. Iuliu Maniu, una dintre cele mai căutate artere din București pentru dezvoltări imobiliare.

Complexul 21 Residence, din care se află în construcție primul imobil, va fi format din 5 blocuri, cu un regim de inăltime de S+P+11 etaje fiecare, iar primele două imobile vor fi gata în anul 2018.

Constructorul, Imob Construct Center, este un dezvoltator recunoscut în piată, fiind și proprietarul mai multor complexe rezidențiale a luat decizia ca acest proiect complex să fie gestionat cu ajutorul Primaverei, achiziționând pachetul de implementare Primavera destinat dezvoltatorilor.

Serviciile de management oferite de Fia Integra prin specialiștii cu o vastă experiență în verticala de construcții, au dus la îmbunătățirea modului de lucru în cadrul echipelor de proiecte și la o vizibilitate asupra întregului portofoliu de proiecte, precum și la o gestionare optimă a resurselor. Pachetul propus a fost compus din două etape principale:prima etapă a fost “Implementarea sistemului de planificare, urmărire și raportare cu Primavera, pentru proiecte și portofolii” iar a doua etapă a fost etapa de “Roll Out “ în care specialiștii Fia Integra au oferit asistență în derularea tuturor proceselor de guvernare a proiectelor pentru o raportare corectă și la timp.

PRIMĂRIA CERNAVODĂ:

“Cernavodă - locul unde s-a născut civilizația”

Primăria Cernavodă, începând cu anul 2017 a început demararea unor proiecte de mare anvergură, având la bază strategia de dezvoltare integrată a orașului Cernavodă pentru perioada 2015-2020. Odată cu aceste investiții a fost luată și decizia de a implementa un sistem de management de proiect cu ajutorul căruia să poată planifica și urmări toate proiectele complexe indiferent de tipul acestora sau de modul de decontare cu executanții.

Fluxul urmărit în implementarea sistemului, de către specialiștii Fia Integra, a cuprins lista completă de procese plecând de la activitățile de prefezabilitate și până la închiderea proiectelor cu elaborarea de metodologii de lucru și școlarizarea utilizatorilor finali. Analiza de portofoliu la nivelul Primăriei este făcută cu ajutorul sistemului Primavera, raportarea și decontarea făcându-se cu analiza graficelor în timp real. Unul din livrabilele principale în cadrul implementării a fost Metodologia de lucru cu contractorii care a dus la reducerea substanțială a timpului de prelucrare a rapoartelor primite de la contractori

CONSITRANS:

“All that we build today must be better than what was built yesterday”

Una dintre cele mai renumite și solide companii de inginerie civilă, proiectare și consultanță din România, Consitrans este specializată în soluții integrate și multidisciplinare în sectorul infrastructurii românești și a decis să aleagă Primavera ca sistem de management pentru proiectele derulate.

Consitrans este una dintre cele mai importante companii din România în domeniul infrastructurii de transport rutier, aerian și naval și furnizăm servicii complete în construcţii în toate domeniile ingineriei civile.

Având deja experiența în utilizarea sistemului Primavera atât în zona de proiecte cât și în cea de raportare la nivel de portofolii, Consitrans a dorit sa-și crească competența în zona de consultanță și audit de project management și a achizitionat de la Fia Integra servicii specializate de expertiză și analiză a intârzierilor în cadrul proiectelor de infrastructură. Expertii Fia Integra în cadrul serviciilor oferite au susținut workshop-uri și cursuri pentru consolidarea cunoștințelor in domeniul expertizelor cantitative și finaciare pe proiectele cu finanțări europene, insistând pe analiza decalajelor și metodelor de identificare și soluționare a acestora pentru încadrarea în performanțele contractuale.

Obiectivul principal al acestor servicii oferite fiind acela de a crea un centru de competență în cadrul echipei de consultanță.

ADREM:

“O lume a bunăstării echilibrate obținută prin muncă și progres tehnologic”

Adrem captează esența companiilor Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link și are menirea de a valorifica potențialul tehnologic și creativitatea angajaților în scopul eficienței energetice și dezvoltării sustenabile.

De peste 24 de ani, oferă clienților produse, soluții și servicii dedicate domeniului energetic și folosesc că sistem de management de proiect aplicația Primavera integrată cu aplicația de management de contracte și cu sistemul finaciar pentru rapoarte și analize complexe. Scolarizarile efectuate de specialiștii Fia Integra au avut un impact major atât în cadrul echipelor de Project Manageri cât și asupra analizelor și situațiilor prezentate în cadrul ședințelor de management, crescând competențele responsabilior de proiecte și îmbunătățind procesele de planificare, înregistrare progres, raportare și analiză. Certificările  obținute atestă nu doar cunostiintele de utilizare a aplicației ci și experiența și nivelul ridicat de analiză în domeniul managementului de proiect.